GRUPO PLAZA

estava prevista en la plaça de la reina

La Fira de l'Edició Independent suspén la seua 3ª edició a huit dies de la celebració - Álvaro Devís

| 15/09/2023 | 2 min, 39 seg

VALÈNCIA. La tercera edició de Fira de l’Edició Independent, prevista per a dins d'una setmana en la Plaça de Reina, s'ha cancel·lat i s'està buscant una nova data per a la seua reubicació. L'esdeveniment, organitzat per la Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV), no es podrà dur a terme per “problemes tècnics amb la instal·lació”, segons ha traslladat l'organització, de manera interna, als seus associats i expositors.

No obstant això, esta informació s'ha quedat en una circular interna. L'associació no ha volgut confirmar la cancel·lació preguntats per este diari ni ampliar informació. Tampoc fonts oficials des de l'Ajuntament han pogut anar més enllà en les causes. La circular enviada confirmant la suspensió i la busca de noves dates sí que ha sigut rebuda per, almenys, quatre fonts consultades de diferent naturalesa.

La circular va sorprendre les editorials que estaven a punt d'exposar, per la urgència i el poc marge amb què s'ha fet. La fira està enfocada principalment a editorials valencianes i estes, a més de les llibreries, estaven amb els preparatius fins a ahir mateix. Les fonts consultades no han rebut més explicacions tampoc.

La circular enviada ahir resa que “estem treballant en la cerca de dates alternatives que vos comunicarem al més prompte possible. Lamentem totes les molèsties que açò vos puga provocar i preguem que estiga atents a pròxims comunicats. A tots aquells expositors que no puguen participar en les noves dates se'ls reintegrarà l'import total de la quota d'inscripció”.

S'esperava que la Fira convertira, durant un cap de setmana, la Plaça de la Reina en el "gran aparador de l'edició diversa, autònoma i independent" amb més de 40 expositors confirmats per la AEPV. "Per les seues característiques, la plaça de la Reina és el lloc idoni per a complir el nostre objectiu: acostar els llibres als lectors i lectores i mostrar tot el que som i fem", explicava Àfrica Ramírez, presidenta de l'AEPV, en una nota de premsa remesa el mes d'agost passat. Pel que pareix, la ubicació no estaria en perill, sinó que es mouria de dates, en una lectura cenyida a la circular enviada.

Les dos anteriors edicions es van celebrar als voltants del Veles e Vents, un espai que donava una postal molt cridanera, però que, allunyada del centre de la ciutat, no creava, ni molt menys, imatges similars a les de la Plaça del Llibre o la Fira del Llibre.

La Fira de l’Edició Independent ha creat un espai en la qual es troben editorials independents valencianes, així com altres punts de l'estat (Madrid, Barcelona, Guipúscoa…), llibreries amb un fons tematitzat d'editorials independents i autoedició il·lustrada de creadores i creadors en diferents suports com el fanzine, les làmines o l'artesania. Els expositors ja estan desfent plans i estan a l'espera, en primer lloc, de saber quines han sigut les causes concretes, i en segon, de la configuració d'unes noves dates.

next