GRUPO PLAZA

el Consell de Direcció aprova les bases del procés de selecció

Cultura inicia el relleu dels directors adjunts de l'IVC després d'acusar-los de polititzar la programació 

| 04/12/2023 | 2 min, 23 seg

VALÈNCIA (EP/C.G.). L'Institut Valencià de Cultura (IVC) ha iniciat el procés per a rellevar als actuals directors adjunts d'Arts Escèniques, Música i Audiovisual, càrrecs ara ocupats per Roberto Garcia, Marga Landete i Francesc Felipe, respectivament. El Consell de Direcció de l'organisme cultural va donar este dimecres llum verda a les bases que regiran el procés, segons han confirmat a Europa Press fonts de la Conselleria de Cultura i ha pogut confirmar este diari, que han agregat que pròximament es publicaran en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Amb això s'inicia una nova etapa en un dels màxims organismes culturals de la Generalitat Valenciana, una etapa que estarà marcada per una cultura “blanca” sense “contingut ideològic”, tal com va expressar el propi vicepresident primer i conseller de Cultura, Vicente Barrera (Vox), en una entrevista concedida a Culturplaza la setmana passada, entrevista en la qual acusava els esmentats directors adjunts d'haver dissenyat programacions “polititzades” durant els seus anys en l'organisme.

 Francesc Felipe, Marga Landete y Roberto García. Fotos: KIKE TABERNER/ DANIEL GARCÍA-SALA

Si vosté veu la programació del IVC, molta d'ella ha sigut polititzada durant tots estos anys. No creiem que siga just, lògic ni assumible que amb els diners de tots es faça política i s'intente colonitzar consciències. Nosaltres creiem que la cultura, quan a més està pagada amb diners públics, no ha de ser un mitjà polític. I això és el que s'ha fet des d'estes tres direccions artístiques o hem entés que s'ha fet. Volem anar cap a una cultura blanca, on no siga una arma de colonització de consciències i d'adoctrinament polític”. Preguntat per algun exemple d'eixa programació polititzada es va limitar a assenyalar: “No li vull donar un exemple concret d'això o d'allò, perquè ahí està la programació i la pot observar qualsevol”.

Va ser el mes d'octubre passat quan este diari va revelar les intencions de la nova Conselleria de Cultura de destituir els tres directors adjunts, mantenint, això sí, al director general del IVC, Abel Guarinos. El cessament arriba quan encara quedaven anys per a que finalitzara el seu contracte, plaça a la qual van accedir a través d'una convocatòria pública i amb un projecte aprovat pel mateix Guarinos. Dos d'ells, de fet, continuaven en el càrrec després d'una recent pròrroga del seu contracte. Tal és el cas de Marga Landete i Roberto Garcia, perquè els dos van accedir als seus llocs l'any 2017 amb un contracte que va ser renovat pel Consell de Direcció del IVC en 2022 per altres cinc anys. En eixe mateix any va accedir a la direcció adjunta Francesc Felipe, també amb un contracte per cinc anys.

next